Referat fra siste FAU-møte ligger i lenken under 🙂 -Kenneth
Referat FAU-møte
Sted: Knarrlagsund Oppvekstsenter
Tidspunkt: 11.02.2020 klokka 17:30
Til stede:
• Anne Gunn Berge 1 kl
• Aneta Kaasbøll 3kl
• Trine Berg 4kl
• Tonje Wraalsen 5kl,
• Grete Hammerhaug-Selvåg 6kl
• Linda Blåsberg 7 kl
• Kenneth Nordgård
_____________________________________________
Saksliste:
1. Godkjenning av innkallingen. Innkallingen ble godkjent av samtlige.
2. Legge møteplan fram mot sommerferien. Følgende møteplan ble lagt:
i. Planlegging av 17 mai – MØTE 14 april 18:00
ii. Planlegging av Vårbasar utgår. Vi arrangerer ikke vårbasar. I stedet organiserer FAU salg ifb MOT møte på skolen 15 april.
iii. Planlegging av avslutning 7 klasse. Skal vi begynne å planlegge dette i mai?
iv. Etter 17 mai vil vi ha et evalueringsmøte 19 mai 18:00 på skolen.
v. Møter ut over disse tas ved behov.
3. 17 mai 2020. Dato for planleggingsmøte ble satt. Se ovenfor. Det jobbes med å få på plass korps. Ikke i mål enda. Usikkert om dette lar seg gjennomføre. Det var nevnt at en fane er forsvunnet. I løpet av møtet viste Kenneth fram en ny som var laget av elevene som erstatning for den gamle som forsvant.
4. Er det andre arrangement FAU har/ønsker å ha ansvaret for frem mot sommerferien? Ut over 17 mai og 7 klasse avslutningen velger FAU å selge kveldsmat på storforeldremøtet som skal holdes på oppvekstsentret 15 april. Oppgaver vil bli fordelt på elever/foreldre.
5. Nettvett – hva er gjort – ønske om videre opplegg her? Dette ble diskutert på forrige FAU møte og det var et ønske å diskutere/ha fokus på dette sammen med
skolen. Rett etter dette, og før vi rakk å gå videre med dette ønsket, tok skolen opp en sak med alle foreldre som gikk direkte på nettvett. Det var en sak som hadde pågått i det skjulte lenge, men som kom for dagen – sosiale medier/plattformer elever har tilgang til utenfor skolen var brukt til overtramp mot enkeltpersoner. Dette ble tatt hånd om på en god måte av rektor og skolen og har også resultert i at det er mer åpenhet omkring dette på skolen og ellers. Dette var en wakeup-call for flere både på skolen og hjemme og de tilbakemeldinger FAU har fått går på at det var veldig bra dette ble avdekket og tatt tak i. Foreldre var glad for god og tidlig info. Både skole, elever og foreldre lærte mye av denne saken. Vi må være mer obs og ikke så naive. Et av tiltakene var at politiet kom og snakket i klassene om nettvett og at valgene vi tar har konsekvenser. Dette var og tema i den enkelte klasse. Det er småepisoder fremdeles, men det er mye større åpenhet og ting tas i startgropa. Terskelen for å ta opp dette er vesentlig senket! Kjempebra! Målsetting må være at skole og hjem spiller på lag i slike saker også.
Høsten 2018 ble det i regi av MOT – skolen som samfunnsbygger gjennomført storforeldremøte i HitraHallen. Vi er nå i år 2 av programmet, og setter opp et eget storforeldremøte, åpent for alle interesserte, på oppvekstsenteret 15.04.20. Invitasjoner sendes ut bredt, og det vil også komme invitasjon til et eget «formøte» med skolen for gjennomgang/repetisjon av forrige møte, samt forankring av programmet. Kollegiet ved skoledelen av oppvekstsenteret har og skal ha samme opplegg på dagtid, og bruker det i fellestiden på skolen gjennom året, kjekt om også foreldre er med på lasset her. Foredragsholder vil være Olav Gjøvik, politimann og MOT-medarbeider i en årrekke.
6. Avslutning 7 klasse. FAU har en del oppgaver her (mat, kaker, blomster, tale…). Lage mat og velkomstdrink. Bestille kake på Pikene på Torget. Bestille blomster til hovedlærer samt mindre buketter til evt andre lærere (finn ut antall) og en rose til hver enkelt elev. FAU holder tale. Foreldre 6 kl lager maten! Hør med elevene hva de vil ha å spise, drikke og til dessert.
7. Behandle søknad fra 4 klasse. Søknad om sponsing til tur. Innvilget. Veldig bra og godt gjennomarbeidet søknad. Se søknad (legg ved).
8. Organisasjonsnummer til FAU. Tonje og AG jobber videre med å få på plass org nr. AG innhenter info vedr hva som trengs og prøver å finner maler Tonje kan ta utgangspunkt i.
9. Eventuelt.
i. Sandkasseleker – fotballer – uteleker er et ønske. Diskuterer videre med skolen om dette (Grethe).
ii. Nyansatte – litt info om dem. Det er et ønske om at nye lærere og vikarer presenteres kort på fex ukeplanen. Dette skulle følges opp av Kenneth.
iii. Kort info om nye lærere og vikarer så langt i skoleåret:
Nye lærere fra høsten; Eirin Slupphaug og Magnus Bowitz, kontaktlærere på 5. og 3. trinn. I tillegg nye vikarer; Tone Iren Sandvik SFO/assistent, Fredrik Norum – lærervikar/assistent. Øyvind Åberg- tilkalling. Info om ansatte oppdateres på skolens nettside.
iv. Ofte tomatsuppe på fredager. Dette liker elevene godt. Det har også vært laks enkelte fredager. Kenneth ønsket litt ulik fisk. Dette ble diskutert og det kan trolig sponses ved enkelte anledninger av bedrifter. Har et budsjett å holde. Kenneth har lokalt ansvar for dette prosjektet på Hitra. Prosjektet er avhengig av å bære seg økonomisk og det er ikke mye spillerom. Evaluering og kompetanseheving er på gang, og rektor oppdaterer FAU om utvikling i nye møter.
v. Skytepremie 17 mai må skaffes. Dette er i kategorien herre, dame, ungdom og barn. Samme på skotthyll. Aneta tar kontakt med premieskapet. 8 premier.
vi. 17 mai tale skal holdes av 7 klase. Dette sa Kenneth at han kunne organisere.
vii. Organisering av svømmingen i vårsemesteret. Dette gikk kort fortalt ut på en todeling i stedet for en tredeling av elevgruppen. Dette vil medføre mer svømming for den enkelte elev. Etter å ha diskutert dette internt i fau og med foreldregruppen konkluderte FAU med at dette var en gunstig løsning.
Med vennlig hilsen
Anne Gunn G Berge
Sekretær FAU
Referat fra FAU 28.10.19 (planlegging kveldsbasar)
Til stede:
Anne Gunn Berge 1 kl, Aneta Kaasbøll 3kl, Trine Berg 4kl Tonje Wraalsen 5kl,
Grete Hammerhaug-Selvåg 6kl Linda Blåsberg 7 kl.
- Basaren ble bestemt gjennomført 13 november 2019 klokka 1800-20.00.
- Bestemte at man skulle gå for en mer tradisjonell kveldsmat og kutte ut kaker. Det blir diverse påsmurt mat og kaffe/saft/varm kakao.
- Det blir salg av årer og kveldsmat.
- Roller ble fordelt på FAU representanter og elever/foresatte.
- 1-4 foreldre leverer et brett påsmurt hver innen 17:45 på arrangementsdagen
- 5-7 elever bidrar med salg under arrangementet + leverer 3 gevinster hver (hver gevinst skal koste ca 30,-)
- Alle gjester bidrar med opprydding etter arr.
- Grovskisse handleliste ble laget (sjekk fau lager før bestilling):
- FAU diskuterte tradisjonen om å ha kveldsmat eller frokost i klasserommene før jul. Dette er gjort ut ifra et ønske om å treffes/sosialt. Ofte er det mange foreldre som ikke kan møte på frokost av jobbhensyn. Det kom et forslag om å kutte ut dette og i stedet møtes ute en dag det er forhold for aking/snø/skøyter og ta det enkelt med å ta med matpakker og kakao/drikke. Ha det sosiale i fokus uten at det er så mye organisering med felles mat osv. Vi kommer til å be rektor sjekke internt med lærere og elever hvordan stemningen er for dette.
- Foreldremøte med fokus på nettvett/sosiale medier/spill. FAU sjekker ut litt om dette og vi tar saken/forespørselen videre med skolen etter dette
Vedlegg fordeling av oppgaver på følgende lenke:
Kveldsmatbasar 2019 (Word-dokument til nedlasting)
Referat fra FAU-møte 22.10.19
Til stede:
Anne Gunn Berge 1 kl, Aneta Kaasbøll 3kl, Trine Berg 4kl Tonje Wraalsen 5kl,
Grete Hammerhaug-Selvåg 6kl Linda Blåsberg 7 kl, , Rektor Kenneth Nordgård.
- Konstituering av FAU med eventuelle valg :
- Valg av leder: Grete Hammerhaug-Selvåg ny leder overtar for Linda Blåsberg
- Valg av sekretær: Anne Gunn Berge overtar for Trine Berg
- SU-representant: Grete Hammerhaug, Aneta Kaasbøll
- Kasserer: Tonje Wraalsen overtar for Hege Selvåg
- Evaluering av skolemåltid (Rektor orienterte): Det er lagt opp til et enkelt må Det er prioritert et mindre utvalg av pålegg etc. for å gjøre dette til et gratis tilbud fremfor å måtte innføre egenbetaling med større utvalg av mat. Elevene er stort sett godt fornøyd, men ønsker seg litt mere avansert tilbud på fredager (forsøker å imøtekomme dette). Det er grøt på morgenen og brødmat med pålegg midt på dagen. Varmmat fredager.
Foreldre i enkelte klasser har hatt skolemåltid som tema på foreldremøter. De fleste er godt fornøyd. Noen av tilbakemeldingene har gått på at elevene kan velge å ikke spise verken på skolen eller hjemme, noe som medfører at foreldre føler at de mister litt kontrollen med om barna spiser eller ikke. Ønske om mer variasjon av pålegg. Ønske om melk i stedet for vann i grøten, men forståelse for at det er et økonomisk spørsmål. Understrekes at dette er et tilbud, og ikke et krav. Om foreldre ønsker at skolen skal gi tilbakemelding om elever spiser eller ikke, kan det løses.
Det har kommet ønsker om at frukt er en del av opplegget, noe det ikke er i dag. Det er ønskelig med info om at det ikke er frukt slik at foreldre selv kan sende med.
Lærerne oppgir at de ser stor forskjell etter at skolemåltid ble innført. Mindre uro og mer læringsutbytte!
Tilbudet varer i første omgang frem til Jul, med håp om forlengelse.
- Orientering om personal/Økonomi/resultat (rektor orienterte):
Personal: 2 nye lærere inneværende skoleår grunnet permisjon og flytting. Noe nytt på vikarsiden.
Økonomi: Den økonomiske situasjonen er ok.
Resultat: Elevene gjør det kjempebra på nasjonale prøver 5. trinn. Resultater på den enkelte elev legges ut på Visma.
- Satsningsområder i skolen, hva og hvorfor (rektor orienterte):
- Jobbe aktivt med å hente ut relevant informasjon fra de nasjonale prøvene og benytte denne på riktig måte for å løfte både den enkelte elev og hele gruppa.
- Ny læreplan. Stikkord i den nye læreplanen er folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap, bærekraftig utvikling.
- Temabasert og tverrfaglig arbeid
- Aktiv bruk av uteskole (kommentar kom fra FAU på at det var viktig å bevisstgjøre elevene om hva/hvorfor de jobbet med på uteskolen (om det var matte, sosiale ferdigheter, biologi…))
- Tilstrebe at lærebøker brukes i størst mulig grad som støtte mens undervisningen legges opp av den enkelte lærer. Lærebøker skal ikke være styrende for all aktivitet.
- Skolen jobber aktivt med MOT, skolen som samfunnsbygger. Jobbe mot næringsliv, lag og foreninger etc. fremover.
Videre orienterte rektor om at sykefravær blant lærere har gått betydelig ned pga. aktiv jobbing med holdninger og bevisstgjøring. Avklaring av forventninger til seg selv og andre står på dagsorden hver dag, alle skal føle eierskap til sin skolehverdag. Godt skolemiljø og god læringskultur gir gode resultater både hos lærerne og eleven.
Digitalisering satsningsområde: I-pad: 1-1 1kl-6kl, pc 1-1: 7kl-10kl. Mer info kommer.
- Spørsmålsrunde:
Status på skolebibliotek? Skolebibliotek er populært. I tillegg er bokbussen er tilbake.
- Utarbeide møteplan for FAU: Det ble planlagt møter frem til jul for å planlegge og gjennomføre den årlige hø Tidspunkt Basar 13.11.19. Mer info kommer.
- Eventuelt:
- Visma: Hva er intensjonen, når brukes det, hva forventes av foreldre? Visma skal oppdateres jevnlig av skolen slik at både skole og hjemmet kan bruke det som et verktøy for å følge med på resultater, vurderinger, fravær, anmerkninger mm. Brukes til både positive og ikke så positive tilbakemeldinger. Rektor har forventninger om at lærerne bruker verktøyet aktivt, ikke etter skippertaksmetoden. Rektor forventer at vi som foreldre greier å logge oss inn, og at vi sjekker status på våre barn jevnlig.
- Korps på 17.mai. Et forslag var å trekke korps inn som et tilbud i musikktimene. Et annet forslag var å leie inn korps. Fortsettelse følger.
- Lekser: Noen har nesten ikke lekser, noen har ganske mye. For de som har svært lite nå kan overgang til ungdomsskolen kan bli tøff. Savner en enhetlig tankegang rundt dette. Rektor forventer at lærerne har et bevisst forhold til hva som gis i lekse, kjent stoff, skal ha et formål. Tas opp i personalgruppa.
Referat fra FAU-møte 10.04.19
Rektor orienterer:
- Toppidrettsveka : Skoledagen går som normalt, FAU har ingen rolle, men oppfordrer grenda til å lage litt moro.
- Dugnad 24.04.19: Planlegging av uteområdet og ansvarsfordeling
- Orienteringssak; utkast av «Forskrift om ordensreglement for skolene i Hitra kommune» gjennomgås, åpnes for innspill fra FAU.
- Årsmelding 2018 gjennomgås, samt. orientering om ståa per d.d.
- Busskort problematikk fortsetter, ATB klager på manglende busskort. Vedr. returbuss Fillan: Kommunikasjon mellom FAU, Hitra kommune og ATB vedr mulighet for å bli med «returbuss» til Fillan, bussen er per i dag ikke «i rute» og tar derfor ikke med passasjerer.
- mai:
5 og 6kl har ansvar, totalt 14 elever, det blir få å fordele oppgavene på. Mulighet for bistand fra flere klasser, allerede noen som har meldt seg frivillig til å bistå.
Eget planleggingsmøte 29.04.19 kl 17.30
Innkomne søknader:
- Søknad om fuglekasse med kamera. Søknaden innvilges som omsøkt
- Søknad om frokost og taco-sponsing for 2 klassen- innvilget
- Søknad om sponsing av pirbadet med pizza for 7klasse-innvilges
- Søknad om bøker til biblioteket fra bibliotek-assistentene, innvilges. Info om at skolen ønsker bøker til skolebiblioteket sendes med i sekken.
Eventuelt:
- FAU kjøper inn årer til 17.mai, FAU sjekker priser.
- Skolen ønsker akematter, FAU sjekker
- Ny dato for FAU-møte i 13.juni.2019 (flyttet frem 19.06.19)