Aktiviteter

I Hitra finnes over 50 lag og foreninger som du ønskes velkommen inn i . Tilbudene drives fram av ildsjeler som setter gode og attraktive fotavtrykk i sine lokalmiljø.

Vi har samlet alle aktivitetene her, og vi håper du finner noe som passer for deg.
Bli med, du også !

Sudansk kulturforening

Kulturell organisasjon som ønsker å veilede og hjelpe medlemmer med hverdagens utfordringer. I tillegg skal foreningen ta ansvar for feiring av høytider. Det blir også fokus på integrering og deltakelse i lokalsamfunnet.

Kontaktperson: Logman Alnour, Tlf. 455 77 826

Hitra jeger- og fiskeforening

Norges Jeger- og fiskeforbund sitt lokallag på Hitra. Vi arrangerer aktiviteter innen jakt og fiske på Hitra. Vi låner ut garn og robåter.

Hitra Vektløfterklubb

Hitra Vektløfterklubb har lokaler på Sandstad og fast treningstid hver mandag og onsdag klokken 18.00-19.30

Nasjonalforeningen Øyregionens demensforening

Sammen vil vi øke kunnskapen om hva pasienter og pårørende trenger for å leve gode liv med demenssykdom.

Individuell tilrettelagt oppfølging gjennom hele forløpet, aktive og meningsfulle hverdager, gode boforhold, god kompetanse i alle tjenester og kunnskap i samfunnet vil øke livskvaliteten til personer med demens.

Vil du være med på viktig arbeid? Bli medlem slik at vi blir en sterk og aktiv demensforening.

Hitra og Frøya Diabetikerforening

Styret i Hitra, Frøya og Fjellværøya hvilende, jobber for at alle skal få leve et godt liv med diabetes.

Hitra Friidrettsklubb

Hitra FIK er blanding av gutter og jenter i alle aldre.

Treninger:
tirsdag: 18.00 Hitrahallen 19.30 svøming
torsdag: 18.00 Hitrahallen 18.30 innendørs

Blindeforbundet Hitra- og Frøya lokalag

Hvis du har utfordringer på grunn av nedsatt syn eller har en øyediagnose, kan vi som lokallag på Hitra og Frøya hjelpe deg.

Strand skolekorps

Strand Skolekorps er et brassband, som innebærer at korpset kun benytter messinginstrumenter sammen med slagverk. SSK er et skolekorps, som innebærer at vi har medlemmer fra 10 – 20 år. Strand Skolekorps har sin tilhørighet, og rekrutterer hovedsakelig musikere fra Strand skole, på østsida av Hitra, hvor korpset også øver. Korpset er nå Hitras eneste skolekorps.

Hitra-Frøya Kajakk

Hitra-Frøya kajakk arrangerer turer og kurs i skjærgården rundt omkring Hitra og Frøya. Vi er en klubb under Norges idrettsforbund.

Polsk forening på Hitra

Stowarzyszenie będzie promować kulturę polską, jak również współtworzyć pozytywne środowisko wśród Polaków na Hitrze i wspierać ich integrację.

Foreningen skal være aktiv i å promotere polsk kultur, samt støtte inkluderingen.

Ut-Hitra Sportsklubb

Klubben ble stiftet i 1977. Vi har eget nærmiljøanlegg på Melandsjø, samt hovedansvaret for Margrethes Minde. På Margrethes Minde har vi ofte åpen hytte hvor vi selger vafler og mye annet godt.

Kontaktperson: Bjørn Jensen, tlf. 480 01 539

Sandstad NKS

Norske Kvinners Sanitetsforening er en norsk humanitær organisasjon. Foreningen driver frivillig arbeid innenfor helse- og sosialområdet med vekt på kvinners helse og livsvilkår. NKS ble etablert etter initiativ fra Norsk Kvinnesaksforening i 1896.

Har du lyst til å være med eller bare høre litt om hva vi driver med. Ta kontakt.

Barman Janitsjar

Barman Janitsjar fylte 50 år i 2016.
Om du ikke har spilt på veldig lenge og har en liten drøm om å starte igjen, eller ønsker å fortsette der du slapp, ikke nøl med å komme til oss! Vi ønsker oss flere musikere! – og vi lover at det blir gøy!

Hitra fotballklubb

Hitra Fotballklubb ble stiftet i 1987. Klubben har pr i dag rundt 150 jenter og gutter som spiller fotball. Klubben er stadig i vekst og størst vekst er det på jentesiden. Hitra FK holder til i Hitra Idrettspark som ble offisielt åpnet høsten 2010. Hitra Idrettspark er lokalisert i kommunesenteret, Fillan, på Hitra og er et av Midt-Norges mest gjennomførte og flotte idrettsanlegg.

Hopsjø kyst og kultursenter

Velkommen til det gamle erverdige Handelsstedet Hopsjø. Et av trøndelags største handelssteder på 17- og 1800-tallet. Oppdaterte åpningstider finner du i kalenderen. Her finner du vår gode restaurant, krambod (åpent om sommeren) m.m.

Friskis & Svettis Hitra

I Friskis&Svettis ser vi på trening som en naturlig del av livet. Alle mennesker trenger å bevege seg for å ha det bra. Derfor har vi en kultur helt fri for prestasjonskrav og konkurranse. Hos oss kan du være akkurat den du er. Det er og har alltid vært vår idé å være for alle – uansett alder, livsstil og interesser. Vi ønsker å inkludere mennesker med ulike funksjonsnedsettelser og prøver så godt vi kan å imøtekomme de tilpasningsbehov og ønsker om treningsformer som denne målgruppen har.

Røde kors Hitra-Frøya

HFRK ble starte med fokus på førstehjelpsopplæring for bedrifter, ansatte i skoleverket, barnehager osv. Etterspørselen har bare økt, og vi holder kurs for alle og enhver ! Vi har også egen båt til disposisjon, via Dolmøy Båt og Dolmøy Gjestebrygge ! Depoet vårt er ved Dolmøy Stadion på Dolmøya.

Hitra Volleyballklubb

Hitra Volleyballklubb ble stiftet 1998. Klubben har både tilbud innenfor minivolleyball, senior volleyball og sandvolleyball.

IL Fjordglimt

Idrettslag tilhørende på Sundlandet i Hitra. Fotball lag i aldersbestemte klasser, og arrangør av den populære turmarsjen Vinganrunden. I 2024 ble turmarsjen arrangert for 28 gang.

Kontaktperson: Ann Bodil Kosberg Wingan, e-post: annbkosberg@gmail.com

Hitra IL

Hitra idrettslag er breddeidrettslag som ble etablert i 1970.
Idrettslaget har ca 450 medlemmer fordelt på mange forskjellige idretter. Fotballgruppa i idrettslaget er for barn fra 6-12 år, og er en lokal klubb for Fillan krets. Alle andre idretter i laget er for alle Hitterværinger. Se gjerne på vår Facebookside om det er en aktivitet som passer deg.

Kulturskolen

Kulturskolens kjernetilbud er musikk, visuelle kunstfag og dans. Innenfor musikk tilbyr vi piano, sang, bandinstrumenter, messingblåseinstrumenter og musikkproduksjon. I tillegg har kulturskolen en egen arrangørgruppe, Unge Arrangører UKM.

Hitra Frøya Golfklubb

Hitra Golfklubb er en 9 hulls bane der du vil føle deg velkommen.
Du vil oppleve en intim og naturskjønn bane som ligger tett ved sjøen.

Hitra og Frøya birøkterlag

Hitra og Frøya birøkterlag er et forholdsvis lite lokallag under Trøndelag fylkeslag. Men vi vokser stadig og håper at flere vil bli med på birøkt i regionen.

Vi skal bidra til å dele info og kunnskap om birøkt generelt, samt bidra til å nå ut med informasjon om kurs og aktiviteter laget arrangerer.

Hitra revmatikerforening

Velkommen til Hitra revmatikerforening

Hitra Revmatikerforening har 119 medlemmer, og driver blant annet med ukentlig bassengtrening i samarbeide med LHL.

Annenhver torsdag har vi turer. Vi legger turene på Hitra, Frøya og enkelte ganger reiser vi ut av kommunene. Oppmøte ved Rådhustrappa  kl 11 på torsdager. Vi samkjører til turens utgangspunkt. Turlistene blir lagt ut på vår Facebook-side, Instagram siden vår,  og lagt ut her. De blir også sendt ut på Mail til medlemmene.

Hitra Revmatikerforening tilbyr Yogatrening til medlemmene. Vi har vår og høst kurs. Før kursene starter sender vi ut påmelding til medlemmene. Våren 2024 startet vi med Stoldans på tirsdager kl 17.00 på Frivilligsentralen.

Følg oss gjerne  på Facebook og Instagram . Der legger vi ut nyheter og info fortløpende.Vi arrangerer Temakvelder og medlemsmøter.

Hitra Pensjonistan

Gjennom våre lokalforeninger kan du engasjerer deg i viktige saker i nærmiljøet, delta i politisk debatt, bli med på sosiale utflukter og arrangementer og etablere nye vennskap.

Vi i Lokalforeninga Hitra Pensjonistan, vil engasjere oss i forskjellige emner som for eksempel: Eldre og rus, problemer i arverettigheter, helse og omsorgs rettigheter, tannhelse, eldre og sertifikat for bil, oppdateringskurs.

Vi arrangerer sosiale tiltak, slik som kaffe treff og turer.

Kvenvær Sanglag

Gruppen øver annenhver uke på onsdager. De synger visesanger og gamle slagere, med trekkspill/ gitar.

Kontaktperson: Inger Langdal, tlf. 464 61 833

Hitra Sportsskyttere

Vi er en klubb i sterk vekst med mange medlemmer i alle aldre. Våre treninger foregår på den nye og moderne skyttebanen i Hitrahallen. Er du interessert, så ta kontakt gjennom vår Facebookside.

LHL Hitra

LHL Hitra er et lokallag i LHL. Vi er til for mennesker i alle aldersgrupper, med hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, afasi, allergi, deres pårørende og alle som støtter vårt arbeid. LHL Hitra ble stiftet i september 1985, og har for tiden 108 medlemmer.

Vi håper vi kan bidra til å forbedre livskvaliteten for våre medlemmer, gjennom et godt og variert tilbud av aktiviteter. Våre aktiviteter er åpne for alle – uavhengig av helsesituasjon og medlemskap i LHL.

Foto: Frank Rosendahl Slettebakken

Fjellværøy NKS

Norske Kvinners Sanitetsforening er en norsk humanitær organisasjon. Foreningen driver frivillig arbeid innenfor helse- og sosialområdet med vekt på kvinners helse og livsvilkår. NKS ble etablert etter initiativ fra Norsk Kvinnesaksforening i 1896.

Har du lyst til å være med eller bare høre litt om hva vi driver med. Ta kontakt.

Fjellværøy IL

Det er ikke annet å si at det er fantastisk å vokse opp på Ulvøya og Fjellværøy, hvor vi kan være en del av Fjellværøy IL og kulturen hvor alle må med for å få stilt lag, det skaper samhold og lagånd.

Vi har aldersbestemte lag i fotball og håndball, 6 til 11 år. På skjærtorsdag arrangerer vi den populære påsketrampen. Når det er nok snø, så kjører vi opp skispor i lysløypen på Gammelsætra.

Livsglede for Eldre

Vi er en lokalforening i Livsglede for Eldre som driver med forskjellige livsgledeaktiviteter i vårt nærmiljø.

Sjekk ut vår hjemmeside og ta kontakt med oss for mer informasjon.

Hitra Turlag

Hitra Turlag er et lokallag i Trondhjems Turistforening (TT) og en del av Den Norske Turistforening (DNT).

Hitra frivilligsentral

Hitra Frivilligsentral skal være et kontaktpunkt og bindeledd mellom de som ønsker å yte en ubetalt innsats og de som ønsker å motta slik innsats. Den fungerer som en møteplass og brobygger mellom enkeltpersoner, grupper, frivillige organisasjoner og Hitra kommune. Hitra Frivilligsentral skal bidra til at Hitra kommune har engasjerte og aktive innbyggere som skaper vennskap og er med på å trygge nærmiljøet.

NMK Hitra

Vi befinner oss langs veien mellom Sandstad og Fillan FV714. Banen er ca 730 meter lang og består av grus 65% og asfalt. Området ble bygget og åpnet allerede tilbake på tidlig 2000-tallet og offesiell åpning med brask å bram var 30.06.2007. Det har vært en god del aktivitet i Næverlia frem til ca 2017, men det ble også helt stengt under covid-19. Styret som i dag sitter hos NMK Hitra tok over i 2022. Banen har lenge vært uten drift, men er nå etter mange års stillstand endelig åpnet igjen.

NFU – Hitra lokallag

NFU ble stiftet i 1967, og har i dag nesten ca. 8500 medlemmer. Aktiviteten er fordelt på 13 fylkeslag og 180 lokallag over hele landet. NFU har mer enn 1000 tillitsvalgte. NFU har landsmøte hvert 4. år. Forbundsleder er Tom Tvedt.

NFU er en viktig pådriver for å bedre levekårene for mennesker med utviklingshemming. Vi er også en viktig høringsinstans i alle saker som berører mennesker med utviklingshemning, nasjonalt og internasjonalt.

Foto: Olav Helland

Ansnes NKS

Norske Kvinners Sanitetsforening er en norsk humanitær organisasjon. Foreningen driver frivillig arbeid innenfor helse- og sosialområdet med vekt på kvinners helse og livsvilkår. NKS ble etablert etter initiativ fra Norsk Kvinnesaksforening i 1896.

Har du lyst til å være med eller bare høre litt om hva vi driver med. Ta kontakt.

Harmundi, internasjonalt kor

For deg som er glad i sang, i å være sammen med andre mennesker, ønsker å bli kjent med nye mennesker og være med på å skape en trivelig arena der man synliggjør hverandre og hverandres kultur. Vi synger sanger fra deltakernes kulturelle bakgrunn og norske sanger med etnisk forankring. Musikk som handler om mangfold, fred og harmoni. Og vi har mye moro sammen!

Fillan NKS

Hitra kommune har en fantastisk skjærgård med tusenvis av øyer og skjær. Kommunen strekker seg helt opp mot Smøla i vest, og innover på fastlandet til Åsøya i øst.  Naturen er variert med kystlandskap, fjell og hundrevis av fiskevann.

Dolmøy IL

Dolmøy Idrettslag ble stiftet 15. april 1968, og har siden den gang hatt stor betydning på Dolmøya.

Vi ønsker å være en av de viktigste organisasjonen for barn og unge i vår skolekrets. Vi legger forholdene til rette for et godt miljø og mye aktivitet, og ønsker å skape mange positive opplevelser og stolte øyeblikk for alle som er direkte eller indirekte involvert i idrettslaget.

Dolmøy IL tilbyr aktiviteter innen seniorfotball, barnefotball, håndball, allidrett og skyting.

Frøya- og Hitra sykkelklubb

Frøya og Hitra sykkeklubb er klubben for alle sykkelentusiaster på Frøya og Hitra. Noe det er blitt stadig flere av etter hvert. Ikke minst har klubbens største turtitt “Tour de Frøya” sørget for at mange har begynt å bruke sykkelen aktivt. Ryttere fra klubben deltar også i andre store ritt, som Trondheim – Oslo. Frøya og Hitra har bare veier store deler av året. Perfekt for deg som liker å sykle.

Knarrlagsund NKS

Norske Kvinners Sanitetsforening er en norsk humanitær organisasjon. Foreningen driver frivillig arbeid innenfor helse- og sosialområdet med vekt på kvinners helse og livsvilkår. NKS ble etablert etter initiativ fra Norsk Kvinnesaksforening i 1896.

Har du lyst til å være med eller bare høre litt om hva vi driver med. Ta kontakt.

Fillan Bridgeklubb

Fillan Bridgeklubb ble stiftet i 1959. Klubben spiller tirsdager kl. 18.00 i kantinen til Hitra helsetun. I løpet av året arrangerer vi blant annet høstserie, vårserie, sommerbridge, klubbmesterskap og julebridge.

Hitra fotoklubb

Hitra fotoklubb ble startet på Hitra i slutten av 2006, og formålet vårt er å være et samlingspunkt for fotointeresserte i hele øyriket. Klubben har medlemmer fra både Hitra og Frøya. Medlemmene i klubben har en variert bakgrunn, og ulike interesser. Noen er interesserte i å fotografere fugler og dyr, noen tar undervannsbilder og andre portretterer mennesker. Vårt samlingssted er Kystmuseet i Fillan. Miljøet er uhøytidelig, og vi vil gjerne ha flere medlemmer.

Sandstad IL

Vi er et idrettslag som tilbyr håndball, fotball, judo, friidrett, lysløype med skirenn og allidrett.

Hitra Løpeklubb

Hitra løpeklubb ble stiftet i 2014 og er et lavterskeltilbud for alle løpeglade Hitterværinger. Vi bruker å stille lag i St. Olofsloppet. Løpet er et fint samlingspunkt for klubben. For mange har det også vært et treningsmål.

Kontaktperson: Svein Jarle Slenes, Tlf. 958 91 544

Hørselshemmedes Landsforbund på Hitra og Frøya

Lokallaget består av frivillige som gjør en viktig jobb for hørselsaken i ditt nærmiljø. Mange lokallag har også likepersoner som er gode støttespillere for andre med hørselsutfordringer.

Strand seniorbrass

Strand SeniorBrass er korps for voksne som ønsker å spille i korps. Korset har brass-besetning som innebærer at korpset kun benytter messinginstrumenter sammen med slagverk. Korpset har medlemmer i alderen 18 – 80+. Korpset øver i gymsalen på Strand oppvekstsenter hver torsdag. Korpset er mest kjent for sin Kakelinnekonsert 21. desember hvert år. I tillegg spiller korpset konserter både lokalt i regionen, og på festivaler og andre arrangementer, hovedsakelig i Midt-Norge.

Hitra Skytterlag

Hitra skytterlag ble grunnlagt i 1879.

Hitterklang

Vi er en munter gjeng som er glade i å synge, og som gjerne tar imot nye medlemmer. Koret er åpent for alle fra 16 år og oppover, og synger mye forskjellig. Blant annet pubviser, salmer, lokale toner og kjente hits.

Hitrahallen

Hitrahallen er en flerbrukshall med mange muligheter, enten du er bosatt på Hitra eller om du har behov for en samling med muligheter for flere aktiviteter.

Vi er veldig stolte over hallen vår og dens fleksibilitet, til å tilby et bredt spekter med aktiviteter og tjenester. Her inne på sidene finner du info om alle de forskjellige tilbudene vi tilbyr våre kunder.